EnergiWatch

Aktionærer sagsøger Tesla-chef for tweet om afnotering

To investorer mener, at Elon Musk med et opslag på Twitter har kostet dem store summer. Nu sagsøger de ham.

Elon Musk, topchef i Tesla, er kommet i stormvejr efter et tweet, hvor han legede med tanken om at afnotere Tesla fra børsen. | Foto: Kiichiro Sato/AP

To investorer har sagsøgt Tesla-topchef Elon Musk for et opslag på Twitter, hvori Musk tilkendegav, at han overvejede at afnotere Tesla fra børsen ved at købe selskabets aktier til en højere pris, end de blev solgt til på aktiemarkederne.

Tirsdag skrev Elon Musk, der er direktør i elbil- og batteriproducenten Tesla, på sin Twitter-profil:

"Overvejer at tage Tesla af børsen for 420 dollar. Finansieringen sikret."

Værdien af en Tesla-aktie lå på daværende tidspunkt et stykke under 420 dollar stykket. Umiddelbart efter opslaget steg værdien dog i en sådan grad, at aktiemarkedet Nasdaq for en periode lukkede for handlen med aktien.

Da handlen åbnede igen og sluttede af, lå Tesla-aktien 11 procent højere, end lukkekursen dagen før.

Det var aktionærerne i Tesla næppe utilfredse med. Til gengæld var en række investorer, der havde "shortet" Tesla-aktien, mindre tilfredse. At "shorte" er en manøvre, hvor man satser på, at en aktie taber værdi.

Manøvren går ud på, at en investor låner en aktie. Imens han har besiddelse af aktien, sælger han den og håber på, at kursen derefter falder. 

Hvis kursen på aktien falder, kan investoren købe den tilbage for eksempelvis det halve af, hvad han har solgt den for.

Efter at have købt aktien tilbage leverer investoren aktien tilbage til dens oprindelige ejer og beholder selv fortjenesten af sine transaktioner med aktien.

Netop den manøvre forsøgte William Chamberlain og Kalman Isaacs. De har begge sagsøgt Elon Musk for hans opslag på Twitter.

Ifølge Isaacs var Elon Musks opslag "designet til at komplet at decimere investorer, der shortede" Tesla-aktien. Også Chamberlain sagsøger Musk for kunstigt at hæve prisen på Tesla-aktien.

Elon Musk har tidligere gjort meget lidt for skjule sin foragt for finansielle spekulanter, som han jævnligt håner på sin Twitter-profil.

Søndag morgen dansk tid havde Elon Musk fortsat ikke opkøbt Tesla-aktierne og hevet dem af børsen.

Tesla-spekulanter fastholder troen på kursfald i aktien

Tesla-afnotering i et tidligt stadie ifølge bestyrelsen

Efter Musks kvidren - børsmyndigheder stiller Tesla spørgsmål

Musk tweeter Tesla i vejret 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs