EnergiWatch

Vattenfall vil slukke lys på omstridte kystnære møller

De kommende kystnære havmølleparker Vesterhav Syd & Nord skal være til så lidt gene som muligt. Derfor vil Vattenfall i pilotprojekt slukke markeringslyset på møllerne 95 procent af tiden.

Med et system, der aldrig før har været brugt i Danmark, men som man har gode erfaringer med i udlandet, vil Vattenfall minimere de visuelle gener ved de kystnære parker Vesterhav Syd og Nord så meget som muligt. I hvert fald om natten.

Vattenfall har anmodet Trafikstyrelsen om lov til at reducere den natlige lysmarkering på møllerne. Løsningen, som er udviklet i Danmark, vil betyde, at det kraftigste røde lys vil være slukket op til 95 procent af tiden. Det vil være første gang, løsningen bruges på en kommercielle park i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs