EnergiWatch

Vindmøller frikendes for sukkersyge

Konklusionen i anden del af Kræftens Bekæmpelses helbredsundersøgelse er markant mere klar end i første omgang. Ingen sammenhæng mellem vindmøllestøj og højere risiko for diabetes, lyder det.

Foto: /ritzau scanpix/Tycho Gregers/

Sammenhængen mellem vindmøller og diabetes isolerer sig til Novo Nordisk gamle elkøbsaftale på Horns Rev 2. I hvert fald fastslår forskere fra Kræftens Bekæmpelse i anden del af undersøgelsen om eventuelle helbredseffekter ved vindmøllestøj, der er offentliggjort mandag, at der ikke er vindmøllestøj ikke øger risikoen for at få sukkersyge.

"Resultaterne af det aktuelle studie understøtter ikke en sammenhæng mellem langsigtet natlig udsættelse for WTN (vindmøllestøj, red.) og højere risiko for diabetes," konkluderer forskerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs