EnergiWatch

Viking Supply Ships opnår længe ventet støtte til restrukturering

Offshorerederiet Viking Supply Ships har i flere måneder arbejdet med at få en restruktureringsaftale på plads og har nu fået støtte fra långiverne.

Foto: Viking Supply Ships

Regnskabet for tredje kvartal er flere gange blevet udskudt af offshorerederiet Viking Supply Ships, som har arbejdet hårdt på at få finansiel opbakning fra sine långivere for at kunne lande en restrukturering af rederiet.

Det er nu lykkedes, meddeler Viking Supply Ships i en meddelelse. Rederiets datterselskab Viking Supply Ships A/S har opnået støtte fra sine seniorudlånere til forslaget om restrukturering, og derfor forventer rederiet, at arbejdet med den den finansielle plan vil blive gjort færdig inden for kort tid.

Forslaget betyder bl.a., at rederiet vil få 15 mio. dollars i ny kapital gennem en allerede annonceret udstedelse af aktier. Derudover bliver der skåret betydeligt i rederiets renter frem mod første kvartal 2020. Samtidig bliver der ændret på nogle lånefaciliteter, så Viking Supply Ships A/S kan operere under de vanskelige markedsforhold, som længe har påvirket offshorebranchen, fremgår det.

Med låneaftalerne på plads vil regnskabet formentlig blive publiceret d. 18. december.

I september meddelte rederiet, at man havde brudt flere af betingelserne i sin bankaftale og derfor var nødsaget til at bede sine investorer om at træde til med nye penge.

Det var det svære offshoremarked, der sendte rederiet i problemer, hvor likviditeten var lavere end bankerne brød sig om. Derfor bad Viking Supply Ships på et møde sine investorer om i alt 120 mio. svenske kr. svarende til 93 mio. kr. Rederiets storaktionær, den norske rigmand Christen Sveaas, havde dog allerede på det tidspunkt garanteret pengene, hvis ikke andre aktionærer bed på.

Underskudsramt vindleverandør sælger fra til ingeniørkoncern

Aker BP tildeler kontrakter til Aker Solutions og Subsea 7

 

Forsiden lige nu

Danmark giver garanti til to svenske vindmølleparker

Den danske stat har gennem EKF Danmarks Eksportkredit garanteret finansieringen af to nye vindmølleparker i Sverige i op til 18 år. Det er Siemens Gamesa, der skal levere møllerne til projekter, hvor Norsk Hydro Energi vil være aftager.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere