EnergiWatch

Lang udsigt til billigere havvindkabler

Hvis kabelbranchen skal reducere omkostningerne til havvindkabler drastisk, så kræver det et langt mere modent marked og mere stabile politiske rammer, lyder det fra den globale kabelproducent Prysmian.

Foto: PR

AMSTERDAM: Prisen på havvindmøller rasler ned og auktioner for nye havmølleprojekter i såvel Tyskland, Holland, England og Danmark sætter nye prisrekorder i nedadgående retning. Men havmøllebranchen har ikke haft held til at reducere omkostningerne til de undersøiske kabler, der skal bringe strømmen fra møllerne ind til land.

Sådan lyder det fra en af de største aktører globalt på markedet for undersøiske kabler, italiensk Prysmian. Selskabet sidder i dag på 15 procent af markedet for undersøiske kabler til havvindmøller, men har meldt ud, at man inden for de nærmeste år vil have øget den andel til mellem 30 og 40 procent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs