EnergiWatch

Maersks it-systemer ramt af stort nedbrud

Maersk-gruppens it-systemer er blevet ramt af et stort nedbrud. Det bekræfter koncernen over for ShippingWatch. Nedbruddet skete for omkring en time siden, og årsagen er endnu ukendt.

Foto: Maersk Line

Maersk-gruppens it-systemer er blevet ramt af et omfattende nedbrud.

Det præcise omfang er indtil videre ukendt, men det står klart, at systemerne er ramt i flere lande, herunder i Danmark.

"Vi kan bekræfte, at Maersks it-systemer er nede på tværs af flere lokationer og forretningsenheder. Vi vurderer i øjeblikket situationen," skriver Maersk-gruppen på Twitter.

Maersk-gruppen bekræfter overfor ShippingWatch, at it-systemer over hele verden lige nu er nede. Årsagen er endnu ukendt, men en pressemedarbejder fortæller, at nedbruddet skete for cirka en time siden.

Selskabet er nu i færd med at håndtere nedbruddet, så det får færrest mulige konsekvenser for rederiets kunder.

"Vi har ingen anelse om den endelige indvirkning fra det her. Vi vurderer lige nu, hvad vi skal gøre. Selvfølgelig kan kunderne ikke fortsætte med at booke ordrer, men vi  følger det tæt for at sikre, at der bliver rettet op på det så snart som muligt," oplyser Maersk-gruppen til ShippingWatch.

Ifølge koncernens opdateringer på Twitter er kontorerne i Storbritannien, Japan, Venezuela, Colombia og Panama ramt af nedbruddet.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at flere energiselskaber, herunder det russiske olieselskab Rosneft, tirsdag er blevet ramt af storstilet cyberangreb.

Mærsk bekræfter over for Ritzau Finans, at der er tale om et hackerangreb, men har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Mærsk vil presse olieindustri til at omlægge produktion

Klimarapport: Gasinvesteringer kan hurtigt blive værdiløse

Maersk Oil lover bedring efter tyvedoblet brug af farligere kemi

Maersk Oil: Alle muligheder er endnu åbne i Iran 

Opdateres...

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs