EnergiWatch

Norges postvæsen kan forsinke endeligt valgresultat

Det norske postvæsen uddeler ikke post om lørdagen længere. Derfor bliver nogle stemmer først talt op tirsdag.

Det norske valg kan ende med at blive afgjort af blot få hundrede stemmer, og over én million har i år stemt på forhånd.

Dermed sætter antallet af forhåndsstemmer ny rekord, men en del af de stemmer vil først blive talt op tirsdag, skriver det norske medie Dagbladet.

Hvis en vælger har afgivet en forhåndsstemme i en anden kommune, end vælgeren er registreret i, skal stemmen sendes tilbage til hjemkommunen.

Mange af de stemmer er sendt fredag, men nogle bliver først sendt mandag, da der ikke længere uddeles post om lørdagen i Norge. Det betyder ifølge Dagbladet, at de ikke bliver talt op før tirsdag.

"Vi har ikke tal på, hvor mange det gælder," siger Siri Dolven fra afdelingen for valg og demokrati i det norske Kommune- og Moderniseringsdepartement.

Valglokalerne er åbne til klokken 21, og umiddelbart derefter offentliggøres de første prognoser. Det endelige resultat ventes et par timer senere.

De to blokke ligger meget tæt i meningsmålingerne, og flere partier ligger og vipper omkring spærregrænsen, der i Norge er på fire procent af stemmerne.

/ritzau/

Norge får ny olieminister

Norges olieindustri lokker med milliardinvesteringer

Norge vil skynde sig at åbne olieområder op helt i nord

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere