EnergiWatch

Råd advarer energiminister mod at afskaffe kommunegaranterede lån

Hos Landdistrikternes Fællesråd ser man på bekymring på en kommercialisering af forsyningssektoren. Konsekvensen kan blive afskaffelse af lån via Kommunekredit.

Hvis man fjerner muligheden for kommunegaranterede lån til eksempelvis varmeværker, vil det skævvride landet, advarer formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard nu.

Advarslen falder i en pressemeddelelse fra rådet til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt som en reaktion på regeringens foreslåede forsyningsstrategi. Her frygter Landdistrikternes Fællesråd, at en kommercialisering af forsyningssektoren vil fjerne adgangen til de kommunegaranterede lån via KommuneKredit.

”At fjerne lån med kommunegaranti til varmeværker og andre kollektive investeringer vil skævvride landet voldsomt og ikke give mulighed for vækst og udvikling i erhverv og bosætning i hele landet,” siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at varmeværker i landsbyer ofte ikke kan låne til investeringer af pengeinstitutter. Derfor er KommuneKredits tilbud også kærkommen på landet.

Forsynings-reform kan udløse milliard-regning

Regeringen vil lukke fjernvarmehul torsdag

Bredbåndspulje får kritik for københavnerstøtte

Forsiden lige nu

Nordex henter 115 MW i Sverige

Den tyske vindmølleproducent Nordex skal levere 31 møller til to vindprojelter i Sverige finansieret af italiensk udvikler.

Seneste Energinyt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere