EnergiWatch

Kommunale kraftværker dropper kullet i 2030

Dong melding om at droppe kullet i 2023, vil efterlade to kulfyrede kraftværker tilbage i Danmark. De har sat en slutdato på kulforbruget i senest 2030.

Foto: PR-foto

To kommunale kulkraftværker vil stå tilbage, når Dong Energy efter planen dropper at fyre med kul på de to kraftværker Asnæsværket og Esbjergværket senest i 2023.

De to tilbageværende kommunale kulkraftværker, Nordjyllandsværket i Aalborg og Fynsværket i Odense, har begge sat en slutdato på deres forbrug af kul i hhv. 2028 og 2030. Det skriver Berlingske Business.

"Det er en mulighed, at det vil ske før, men vi gør det ikke bare fra den ene dag til den anden. Vi er gået fra at få 100 pct. af vores varme fra kul til, at det nu er under en tredjedel, og vi er rigtig glade for den udvikling," siger Dorte Hjertstedt Boye (A), der er medlem af byrådet i Odense Kommune og bestyrelsesformand for Fynsværket, til Berlingske Business.

Den tidligere klima-og energimininster Martin Lidegaard (R) siger til Berlingske Business, at han gerne så, at kraftværkerne var endnu tidligere ude med kullukningen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere