EnergiWatch

Norsk oliefond vender ryggen til klimaforandrende gasser

Den norske regering har givet mandat til, at den norske oliefond ikke længere skal smide penge i virksomheder, der udleder "klimaforandrende gasser som fossile brændstoffer.

Fremover vil den norske oliefond ikke længere investere i virksomheder, der udleder "klimaforandrende gasser", efter den norske regering har givet mandat til at gå uden om de virksomheder. Det skriver Reuters i følge Dagbladet Børsen.

Fonden har i forvejen bandlyst 66 firmaer af etiske grunde, der blandt andet indebærer produktion af atomvåben, tobak og landminer, men nu er altså også virksomheder, der for eksempel udleder for mange fossile brændstoffer, blevet føjet til listen over bandlyste virksomheder.

Den norske oliefond er på 5584 mia. danske kroner og blev stiftet tilbage i 90'erne med midler fra Norges olie- og gasindtægter fra Nordsøen. Formand for fonden, Johan. H. Andresen, mener dog ikke, at det er noget kuriøst i, at man nu vil gå uden om virksomheder, der udleder klimaforandrende gasser.

"Vi involverer os ikke i politik og stiller derfor ikke spørgsmålstegn ved kriterierne," udtaler Johan H. Andresen.

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere