Vestas udvilker stealth-teknologi til fransk projekt

Frankrigs største vindmøllepark indfører ny vingeteknologi, der henter inspiration fra kampfly. Opfindelsen kommer fra Danmark.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Den franske udvikler af vindmølleparker EDF Energies Nouvelles vil som den første i verden installere ny vingeteknologi fra Vestas, som er designet til at minimere forstyrrelsen af radarsystemer.

Det skriver Reuters.

"Det er verdenspremiere for denne nye teknologi,"udtaler en talskvinde fra EDF Energies Nouvelles til Reuters om en teknologi, der blandt andet har fundet inspiration i de såkaldte stealth-krigsfly.

Efter planen skal de nye Vestas-møller installeres på vindmølleparken Ensemble Eolien Catalan ved Perpignan i Frankrig i foråret 2015 med forventet idriftsættelse i løbet af samme år.

Vindmølleparken får en samlet kapacitet på 96 megawatt og bliver dermed den største i Frankrig, fremgår det af artiklen.

Dermed ligner det til forveksling den franske ordre, som Vestas annoncerede i juni, da selskabet meldte om en ordre på 24 styk V90-3,0MW møller og otte V80-2,0MW møller med option på levering af yderligere to V90-3,0MW og yderligere en V80-2,0MW - eller samlet 96MW inklusive optionen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs