EnergiWatch

Så er Energy Europe i gang

En række prominente energiledere har netop skudt gang i energikonferencen i Bella Centret.

Foto: Ilan Brender

I et halvfyldt auditorium i Bella Centret har en række politiske ledere og erhvervspinger i energisektoren netop taget hul på konferencen Energy Europe

Først lagde Rainer Hinrichs-Rahlwes, præsident for European Renewable Energy Council, ud med at sige, at der er et godt stykke vej endnu, inden Europa er tæt på sine energimål.

”Vi er stadig i en tidlig fase mod 2020, og vi ser stadig medlemslande, som er nødt til at gøre mere for at nå målene,” sagde chefen for den grønne organisation og pegede bl.a. også på udfordringer fra den amerikanske skifergas-udvikling og økonomiske krise.

Herefter gav han ordet til fire danske ledere i den danske og internationale energibranche – klimakommissær Connie Hedegaard, klima- og energiminister Martin Lidegaard, DONG-CEO Henrik Poulsen og endelig Vestas-chef Ditlev Engel.

Dansk glæde over energikurs ved EU-topmøde

Her indledte Connie Hedegaard med at understrege, at EU-landene generelt må gøre sig klart, at der ikke er en modsætning mellem at grave sig ud af den økonomiske krise og tage klimaudfordringen op:

”Omstillingen er nødvendig, og den sker ikke af sig selv, mens vi er travle med at løse den økonomiske krise,” lød det fra den danske EU-kommissær og pegede bl.a. på jobpotentialet, som energiomstillingen indeholder.

Samtidig opfordrede hun til, at landene ikke lader sig forblænde af f.eks. mulighederne i skifergas og glemmer den grønne linje.

”Skifergas løser ikke alle problemer. Det er stadig i Europas interesse at gå den grønne vej.”

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs