Så er Energy Europe i gang

En række prominente energiledere har netop skudt gang i energikonferencen i Bella Centret.
Foto: Ilan Brender
Foto: Ilan Brender
Af Thomas Bo Christensen

I et halvfyldt auditorium i Bella Centret har en række politiske ledere og erhvervspinger i energisektoren netop taget hul på konferencen Energy Europe

Først lagde Rainer Hinrichs-Rahlwes, præsident for European Renewable Energy Council, ud med at sige, at der er et godt stykke vej endnu, inden Europa er tæt på sine energimål.

”Vi er stadig i en tidlig fase mod 2020, og vi ser stadig medlemslande, som er nødt til at gøre mere for at nå målene,” sagde chefen for den grønne organisation og pegede bl.a. også på udfordringer fra den amerikanske skifergas-udvikling og økonomiske krise.

Herefter gav han ordet til fire danske ledere i den danske og internationale energibranche – klimakommissær Connie Hedegaard, klima- og energiminister Martin Lidegaard, DONG-CEO Henrik Poulsen og endelig Vestas-chef Ditlev Engel.

Dansk glæde over energikurs ved EU-topmøde

Her indledte Connie Hedegaard med at understrege, at EU-landene generelt må gøre sig klart, at der ikke er en modsætning mellem at grave sig ud af den økonomiske krise og tage klimaudfordringen op:

”Omstillingen er nødvendig, og den sker ikke af sig selv, mens vi er travle med at løse den økonomiske krise,” lød det fra den danske EU-kommissær og pegede bl.a. på jobpotentialet, som energiomstillingen indeholder.

Samtidig opfordrede hun til, at landene ikke lader sig forblænde af f.eks. mulighederne i skifergas og glemmer den grønne linje.

”Skifergas løser ikke alle problemer. Det er stadig i Europas interesse at gå den grønne vej.”

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også