Fossile kæmper støtter Hedegaards CO2-plan

EU's klimakommissær Connie Hedegaards forslag om at reformere kvoteordningen møder opbakning hos spillere som Shell, Statoil og GDF Suez. Dansk Industri stritter fortsat imod.

Nogle af de største spillere i den sorte del af energisektoren signalerer nu utvetydig støtte til et omdiskuteret forslag om at reformere CO2-kvoteordningen fra klimakommissær Connie Hedegaard, skriver business.dk.

Hedegaard ønsker at genoplive kvotesystemet ved at forhøje priserne, som i dag er så lave niveauer, at systemet i praksis er virkningsløst.

Dansk Industri (DI) og Dansk Metal har modarbejdet forslaget, fordi det ifølge dem vil gøre ondt værre i en i forvejen sløj økonomisk situation. Det har også været argumentet i Business Europe, den europæiske pendant til DI.

Ganske overraskende møder ønsket ikke opbakning i Shell og flere andre sorte energigiganter.

"Hvis man siger, at der ikke er råd, tager man fejl. Det er modsat: Vi har råd til kvotesystemet, og vi er nødt til at rette det op som en del af Europas økonomiske genrejsning," siger David Hone, rådgiver for Shell om klimaspørgsmål ifølge business.dk.

Danske Dong Energy, norske Statoil og franske GDF Suez er også tilhængere af Hedegaards forslag.

Europa-Parlamentet stemmer i dag om Hedegaards forslag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også