EnergiWatch

Fossile kæmper støtter Hedegaards CO2-plan

EU's klimakommissær Connie Hedegaards forslag om at reformere kvoteordningen møder opbakning hos spillere som Shell, Statoil og GDF Suez. Dansk Industri stritter fortsat imod.

Nogle af de største spillere i den sorte del af energisektoren signalerer nu utvetydig støtte til et omdiskuteret forslag om at reformere CO2-kvoteordningen fra klimakommissær Connie Hedegaard, skriver business.dk.

Hedegaard ønsker at genoplive kvotesystemet ved at forhøje priserne, som i dag er så lave niveauer, at systemet i praksis er virkningsløst.

Dansk Industri (DI) og Dansk Metal har modarbejdet forslaget, fordi det ifølge dem vil gøre ondt værre i en i forvejen sløj økonomisk situation. Det har også været argumentet i Business Europe, den europæiske pendant til DI.

Ganske overraskende møder ønsket ikke opbakning i Shell og flere andre sorte energigiganter.

"Hvis man siger, at der ikke er råd, tager man fejl. Det er modsat: Vi har råd til kvotesystemet, og vi er nødt til at rette det op som en del af Europas økonomiske genrejsning," siger David Hone, rådgiver for Shell om klimaspørgsmål ifølge business.dk.

Danske Dong Energy, norske Statoil og franske GDF Suez er også tilhængere af Hedegaards forslag.

Europa-Parlamentet stemmer i dag om Hedegaards forslag.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs