Energiselskabet Norlys vil købe Telias danske forretning

Købesummen forventes at udgøre 6,25 milliarder danske kroner.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
AF RITZAU

Energiselskabet Norlys og det førende nordiske teleselskab Telia Company har indgået foreløbig aftale om, at Norlys køber Telias danske forretning. Det oplyser Norlys i en meddelelse. 

Købesummen forventes at udgøre 6,25 milliarder danske kroner, som finansieres med midler fra sidste års frasalg af en minoritetsandel af Norlys’ fiberforretning.

Det omfatter cirka 1,5 millioner kundeforhold og et 50 pct. ejerskab af TT-netværket, som er Danmarks største mobilnet.

”En mobilforretning giver Norlys helt ny relevans, fordi den bringer os tættere på kunderne. Danskerne forventer selvfølgelig den bedste dækning, uanset hvor de befinder sig, og derfor er det afgørende, at vi kan tilbyde en samlet løsning. Samtidig får vi fremtidssikret vores infrastruktur med begge de vindende teknologier 5G og fiber,” udtaler Niels Duedahl, administrerende direktør i Norlys i en pressemeddelelse. 

Aftalen mellem Norlys og Telia Company er betinget af en såkaldt due diligence og efterfølgende godkendelse fra Norlys’ repræsentantskab samt konkurrencegodkendelse i Danmark.

Due diligence er en detaljeret undersøgelse af en virksomheds forhold, der typisk foretages i forbindelse med opkøbet af en virksomhed.

”Når handlen er endelig, bliver der skabt en ny national udfordrer i Danmark, og vores danske forretning får en langsigtet ejer, der er bredt til stede inden for både telekom og energi. Salget er en anerkendelse af den imponerende turnaround, vores danske kolleger har skabt de seneste 18 måneder, men er også en naturlig konsekvens af vores strategi om at fokusere på markeder, hvor vi kan skabe en ledende position,” udtaler Allison Kirkby, der er koncernchef i Telia Company.

Sidste år solgte Norlys 35 procent af koncernens fibernet-division til det fransk/hollandsk konsortium PGGM-EDF Invest. Det er midlerne fra det salg, der nu gør det muligt at købe Telias danske forretning.

”Fiberfrasalget og mobilopkøbet er en del af en samlet proces, der reelt er selvfinansierende, og som skaber en helt ny strategisk platform for Norlys. Vi har fået en stærk partner ind i vores fiberforretning, men har fortsat kontrollen, og nu tilføjer vi mobil som et afgørende nyt forretningsben,” udtaler Niels Duedahl.

Handlen kræver en godkendelse af Norlys’ repræsentantskab og konkurrencemyndighederne. Parterne håber at handlen kan være afsluttet i løbet af første kvartal 2024. Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også