Novo-formand: Danmark bør samarbejde med Sverige om atomkraft

Når Sverige skal renovere sine atomkraftværker, bør Danmark spille en rolle, lyder det fra Lars Rebien Sørensen.
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Danmark bør indgå i et samarbejde med Sverige, når det gælder atomkraft, siger Lars Rebien Sørensen, der er formand for Novo Nordisk Fonden, i et interview med Berlingske.

Meldingen kommer, efter erhvervsmanden for to uger siden sagde til Finans, at man i Danmark fokuserer for meget på vindmøller til havs og afbrænding af træ og for lidt på vindmølleparker til lands og atomkraft.

Novo-formanden understreger, at han ikke er modstander af hverken vind- eller solenergi, men påpeger, at atomkraft også bør overvejes, og at man her med fordel kan kigge på Sverige, som har planer om at øge produktionen af atomkraft.

”Vi skal have et øget nordisk samarbejde på forsvarsområdet i lyset af krisen i Ukraine, men hvorfor udvider man det så ikke til at omfatte energiområdet? Svenskerne har jo besluttet sig for at ville renovere deres atomkraftværker for at forlænge levetiden på dem,” siger Lars Rebien Sørensen.

Han foreslår, at Danmark er med til at finansiere renoveringen til gengæld for at få strøm fra nabolandet. Lars Rebien Sørensen understreger, at han ikke ser, at det er realistisk, at Barsebäck genåbner, og at et dansk samarbejde i øvrigt ville kunne sikre, at det ikke sker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også