EnergiWatch

Direktører i Hillerød Forsyning omgik leasingkontrakter

Ifølge Ekstra Bladet har to direktørers brug af leasingbiler givet Hillerød Forsyning ekstraomkostninger for 600.000 kr. siden 2016.

Søren Støvring blev fyret som adm. direktør i Hillerød Forsyning sidste år. | Foto: Hillerød Forsyning/PR

Søren Støvring og Peter Maltha Larsen, der tidligere var henholdsvis adm. direktør og affaldsdirektør i Hillerød Forsyning, har systematisk omgået leasingkontrakter, skriver Ekstra Bladet, som har fået en aktindsigt i direktørernes brug af leasingbiler.

Ifølge avisen har Hillerød Forsyning derfor haft ekstraomkostninger for 600.000 kr. siden 2016 i forbindelse med leasingkontrakterne, hvilket blandt andet skyldes, at de tidligere direktører har kørt for mange kilometer i de leasede biler.

"Hvis direktøren bilder bestyrelsesformanden ind, at leasingkontrakten er indenfor rammerne af lønaftalen selvom direktørerne ved, at de kører flere kilometer end omfattet af kontrakten, afleverer dem før tid, og at de derved påfører selskabet et formuetab, så kan der være tale om bedrageri fra en eller begge af direktørernes side," siger Lars Bo Langsted, professor emeritus ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet med speciale i økonomisk kriminalitet, til Ekstra Bladet.

Søren Støvring og Peter Maltha Larsen, der begge blev fyret fra Hillerød Forsyning sidste år, havde angiveligt ret til at lease en bil for op til 10.000 kr. hver måned ifølge deres kontrakt.

Kammeradvokaten er for nylig gået i gang med at undersøge Hillerød Forsyning efter en stribe af møgsager, som blandt andet inkluderer de dyre firmabiler.

Hillerød Forsyning fyrer direktør efter stribe af møgsager

Hillerød Forsyning: Fyring har intet med udskældte lønninger at gøre 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs