EnergiWatch

Klimarådet holder fast i anbefaling om CO2-reduktion i 2025

Regeringen er under pres fra støttepartier i forhandlinger om en aftale, der skal nedbringe CO2-udledningen, hvor Klimarådet står fast på sin anbefaling om fastsættelse af delmål om at reducere udledningen med mindst 50 pct.

Klimarådet fremlagde i marts sin rapport med anbefaling om CO2-reduktion. Den anbefaling holder formand Peter Møllgaard fast i. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Aftaler om flere grønne biler, affaldssortering og grøn skattereform får ikke regeringen i mål med at nedbringe CO2-udledningen med de omkring 50 pct. i 2025, som Klimarådet fastholder er anbefalingen i sin seneste opdatering. Det skriver Børsen.

Anbefalingen fra Klimarådet læner sig op ad den vurdering, det udkom med i marts, selvom der siden er udkommet en opgørelse fra Energistyrelsen, der har vist, det vil blive sværere at nå de 50 pct. i 2025.

"Det er bestemt ikke nemt, men det er muligt at nå de 50 pct. Og årsagen, til, at vi nu fastholder den grænse, er, at det er vigtigt, vi har nået en hel del i 2025 for at øge sandsynligheden for at nå målet om de 70 pct. i 2030," forklarer Klimarådets formand, Peter Møllgaard til Børsen.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs