EnergiWatch

Største børsnotering nogensinde igen på agendaen

En børsnotering af olieselskabet Saudi Aramco, der ejes af Saudi-Arabien, kan nu igen blive aktuelt, skriver Wall Street Journal. Også i 2018 blev idéen drøftet, men ejere og investorer var uenige om værdisætningen.

Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS / X90013

Saudi-Arabien har igen trukket planerne om en børsnotering af Saudi Aramco frem og pustet støvet af dem, og håbet er et aktiesalg og debut på børsmarkedet i starten af 2020.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til kilder med kendskab til sagen.

Der er dog en række forhindringer for et offentligt ejerskab endnu, blandt andet værdisætningen af Aramco, der er verdens største olieselskab. Det var også den udfordring, man havde, da man i 2018 trak snudeskaftet tilbage, for samtalerne med mulige investorer havde efter sigende ikke mødt de saudiske ejeres, kongefamiliens, vurdering af koncernen.

I Saudi-Arabien er man dog blevet opmuntret af, at Aramco havde succes med et stort obligationssalg tilbage i april, hvor koncernen rejste 12 mia. dollar. Samtidig vurderes det, at det politiske pres på landet efter drabet på journalisten Jamal Khashoggi sidste år, hvor den saudiske kronprins og hans agenter er under mistanke, er ved at tage af, skriver avisen.

En notering af Saudi Aramco skal ifølge The Wall Street Journal blandt andet rejse penge til landets sociale programmer såvel som til de militære udgifter, ligesom landet er i færd opføre en fremtidsby, Neom, til 500 mia. dollar.

De genoptagede planer kommer dog netop som olieprisen er faldet kraftigt. Prisen på råolie ligger i USA 18 pct. lavere i 54,27 dollar for en tønde end den seneste top i april i 66,30 dollar og har været i bjørnemarked tidligere på ugen – altså med et fald på mere end 20 pct. fra apriltoppen.

Nye offshore-projekter nærmer sig topniveauet fra før oliekrisen

Saudisk oliekæmpe genstarter børsnoteringsforberedelser

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere