EnergiWatch

Konservative vil fritage elbiler for afgift i mere end to år

De Konservative vil afgiftsfritage elbilerne i længere tid end de to år, som er aftalt nu. Partiet foreslår en langsom optrapning.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Markedet for elbiler skal have plads til at udvikle sig, så der kommer flere og bedre elbiler på vejene. Det gøres bedst ved at sikre, at afgifterne bliver holdt nede, mener De Konservative. Derfor vil partiet holde afgifterne nede i mere end de to år, der er aftalt på nuværende tidspunkt.

Det siger De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard til Information. Hun fastslår dog, at der skal indføres afgifter for at dække provenutabet.

Derfor foreslår den politiske ordfører at lave en model, "hvor vi frem mod 2030 langsomt optrapper afgiften på de grønne biler, så vi øger incitamentet til, at man køber den grønne bil i 2021 i stedet for 2029," siger hun til Information.

Partiet er desuden åbent for at diskutere andre løsninger som eksempelvis tilskud til køb af elbiler, ifølge mediet.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs