EnergiWatch

Henrik Sass: Teknologisk fix skal løse klimaproblemerne

Staten skal investere massivt i energilagring, mener S-gruppeformand, der vil hive grønt projekt ind i Finansministeriet.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

(Artiklen er blevet opdateret med et billede af Henrik Sass Larsen)

Danmark skal satse stort på teknologier, der gør det billigere at lagre vedvarende energi, så der kan komme grøn strøm i stikkontakterne, selv når vinden ikke blæser.

Det mener Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, der betragter energilagring som et "teknologisk fix" på klimaproblemerne.

"Der ligger nøglen til det meste," siger han til Jyllands-Posten.

Gruppeformanden afviser samtidig at indføre klimaafgifter for at nedbringe borgernes forbrug af f.eks. kød og flyrejser, sådan som andre partier i oppositionen har foreslået.

"Der er folk, som arbejder med miljø, som mener, at vi skal se os selv som katolsk syndige typer, der har forbrudt os mod en aftale mellem Gud og menneskeheden, så derfor skal vi betale for vores synder ved at fryse noget mere og spise noget mindre. Sådan en attitude, hvor man tøffer rundt med bøjet hoved, har jeg aldrig haft," siger han.

Socialdemokratiet har foreslået, at staten opretter en grøn fond på 20 mia. kr., der bl.a. skal gå til virksomheder, som arbejder med energilagring.

Det er så vigtigt, at Finansministeriet skal stå for det grønne projekt, mener Sass, der spås en post som netop finansminister, hvis magten skifter.

Ifølge Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, er energilagring en vigtig nøgle til at bekæmpe klimaforandringer.

"Det er ikke den eneste løsning, men hvis vi tør satse på det, så er der et globalt markedspotentiale så stort, at det vil være svært at få armene ned," siger han.

Denne artikel er videredistribueret af Ritzau på vegne af Jyllands-Posten.

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs