EnergiWatch

Medie: Fire store kapitalfonde lægger sidste bud på Haldor Topsøe

Fire kapitalfonde, heriblandt investeringsbanken Goldman Sachs, kæmper om at købe bid af Haldor Topsøe.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torben Åndahl

Fire internationale kapitalfonde lagde tirsdag sidste bud på at købe sig ind ingeniørfirmaet Haldor Topsøe. Det erfarer Børsen fra anonyme kilder tæt på salgsprocessen.

Ifølge avisen er byderne på den familieejede virksomhed Goldman Sachs, CVC Capital Partners, AEA Investors og Singapore-baserede Temasek.

Næste skridt i salgsprocessen er så, at familien med bestyrelsesformand i Haldor Topsøe Holding, Jakob Haldor Topsøe, rykker videre til eksklusive forhandlinger med én af dem om en aktiepost i den snart 80 år gamle ingeniørvirksomhed.

"Vi har ikke nogen kommentarer til processen. Vi siger noget, når vi har en aftale på plads i givet fald," siger Svend Ravn, presseansvarlig i Haldor Topsøe, til Børsen.

Det har tidligere været fremme, at familien vil sælge op mod 30 pct. af selskabet. Selskabet vurderes at have en værdi i omegnen af 8-10 mia. kr. Haldor Topsøe har i dag omkring 2200 ansatte og omsatte for over fem mia. kr. i 2017.

Berygtet investeringsbank rygtes i spil til medejerskab i Haldor Topsøe 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs