EnergiWatch

Vestas i kraftigt kursfald: Skatteplan i USA skaber stor usikkerhed

Ønsket om at gennemføre en skattereform i USA kan komme til at få indflydelse på støtten til vindmølleejere, og det giver Vestas kursklø fredag morgen.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Et forlag til en kraftig reduktion af værdien af den vigtige amerikanske støtteordning PTC til vindenergi skaber usikkerhed om fremtidsudsigterne for Vestas og de andre aktører i vindmølleindustrien i USA.

Ifølge Barclays kan den skattereform, der er foreslået i Repræsentanternes Hus, have "skadelig effekt på markedsvolumener og priser," hvis den bliver gennemført.

Forslaget lægger blandt andet op til at sænke skatterabatten med næsten en tredjedel til 15 dollar per megawatt-time, for projekter der starter konstruktion efter 2. november 2017.

Derudover ser det ifølge Barclays ud til, at forslaget lægger op til at stoppe for muligheden for at bruge de såkaldte "safe-harbour"-regler, som har været brugt flittigt af kunderne for at bevise konstruktionsstart og dermed skabe sikkerhed for, at udviklerne var berettiget til at modtage PTC-støtten.

Forslaget har fredag lagt kraftigt pres på aktien i Vestas, som efter ti minutters handel falder 7,6 pct. til 523,50 kr.

Siemens Gamesa får ordrer på 780 MW i USA FTI: Vestas langt foran konkurrenter i første halvår Medie: GE overhaler Vestas i seneste kvartal Vestas får amerikansk gennembrud for stormølle 

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs