EnergiWatch

K2 får udvidet rollen på stor MHI Vestas-park

Den danske vindkonsulent skal understøtte havmølleprojektet Triton Knoll frem til næste års finansielle afgørelse.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

K2 Management får udvidet sit arbejde på Triton Knoll. De Århus-baserede vindkonsulenter blev i 2016 hyret ind til at lave projektanalyser og validere de indledende manøvrer på den britiske havpark, der var blandt vinderprojekterne i sidste måneds CfD-udbud. Opgaven med at overse projektets videre færd forlænges nu frem til at den finansielle afgørelse på projektet træffes formentlig midt i 2018.

Det meddeler K2.

"At arbejde på Triton Knoll-projektet, der er planlagt til at blive en af de største havvindudviklinger i verden, er en fremragende mulighed for at efterse, identificere og mitigere risiko i projektet," siger K2's britiske landechef, Simon Luby.

Projektet på 860MW var det ene af blot tre projekter til at nå igennem det første britiske havvindudbud i mere end to år. Om end der blev givet tilsagn til knap 3,2GW. Udviklingen hen imod stadig større projekter er således særligt udtalt i Storbritannien, der meget vel kan udfylde sin ambition om at føje 10GW til i næste årti ved hjælp af færre end 10 projekter.

"Med færre britiske projekter, der når gennem udbudsrunderne, er innovative og nyskabende projekter afgørende for fortsat at bevæge industrien i den rigtige retning, ikke mindst taget den langsomme bevægelse på det britiske [land]vindmarked for tiden," siger Simon Luby.

Triton Knoll ventes som det første af de tre vindere fra den seneste udbudsrunde at være i drift i 2021. Havmølleparken skal som den første opføres med MHI Vestas' 9,5MW-møller, som der skal installeres 90 eksemplarer af. Projektet er planlagt til at kræve investeringer på 2,2 mia. euro.

Innogy og Statkraft afgør 860MW havvind næste år

Statkraft sælger sig ud af Triton Knoll

NKT valgt som leverandør på stort MHI Vestas-projekt

MHI Vestas foretrukket til største ordre til dato

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs