EnergiWatch

NKT tiltrækker shortsælgende hedgefondes interesse

Flere udenlandske hedgefonde satser på, at NKT-aktien vil opleve et kursfald.

NKT-aktien bliver i stigende grad genstand for sats på kursfald fra udenlandske hedgefonde.

Amerikanske Numeric Investors har netop øget sin shortposition i NKT til 0,94 pct. af kapitalen. Det svarer til, at omkring 67 mio. kr. er satset på, at NKT-aktien vil falde i værdi.

Når man går "short" i en aktie, spekulerer man i et kursfald. Det sker ved at låne en aktie i selskabet for at straks sælge den og senere købe den tilbage, når kursen ifølge planen er faldet, for derved at score gevinsten. Alle shortpositioner på mere end 0,5 pct. af en dansk aktie skal oplyses til Finanstilsynet.

Numeric gik ind i NKT som shortsælger i september, før NKT og Nilfisk blev splittet i to selskaber. Fonden øgede hurtigt sin position til 0,8 pct. af aktierne., der den gang blev handlet til en kurs omkring 500 kr. stykket.

12. oktober blev de to selskaber splittet til hver sin aktie, og i dag handles NKT til 264 kr., mens Nilfisk står i 303,70 kr., altså en samlet kurs på 567,70 kr.

Numeric har i mellemtid lukket sin shortposition i Nilfisk, der var 0,86 pct. efter splittet, men nu er nede på nul aktier.

NKT har også Blackrock Investment Management UK, en britisk afdeling af verdens største kapitalforvalter, og Worldquant blandt sine shortsælgere, og begge øgede deres positioner sidste uge til henholdsvis 0,75 pct. og 1,12 pct. Til gengæld gik en amerikansk Blackrock-afdeling og fonden Connor Clark & Lunn under 0,5 pct. short omtrent samtidig.

NKT skal reparere dansk-norsk kabel

Medie: NKT har budt på amerikansk kabelproducent

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere