EnergiWatch

Konstuktionsfejl rammer B&W på pengepungen

Arbejdet på tre vedvarende energiprojekter i Storbritannien er sat i bero på grund af fejlen, som kan komme til at koste kraftværksproducenten op mod 100 mio. kr.

Foto: Babcock & Wilcox Vølund

Kraftværksproducenten Babcock & Wilcox må tilbage til tegnebrættet og underkaste et af sine britiske projekter et kritisk eftersyn som følge af en konstuktionsfejl. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Ledelsen mener, at fejlen i en stålkonstruktion stammer fra en af selskabets underleverandører, og fordi yderligere to anlægsprojekter hviler på den samme konstruktion, er disse sat i bero. Selskabet oplyser ikke, hvilke projekter, der er tale om, men alle projekterne omtales som værende inden for vedvarende energi.

Babcock & Wilcox mener, at det mest alvorligt ramte projekt kommer til at koste kraftværksproducenten mellem 63 og 95 mio. danske kroner, mens omkostningen for de to andre projekter vil være væsentligt lavere.

"Vi arbejder ihærdigt på at løse problemet, men idet vores medarbejderes og underleverandørers sikkerhed har topprioritet, har vi valgt at indstille arbejdet på alle tre projekter," udtaler Jimmy Morgan, senior vice president for B&Ws division for vedvarende energi, i meddelelsen.

Han oplyser, at omkostningsestimaterne ikke tager højde for kompensation i det fald, at en underleverandør kan holdes ansvarlig for fejlen.

"Det er en meget risikabel forretning og belønningen er ikke synderlig stor"

Danske selskaber anklages for grov underbetaling

Katastroferesultat for dansk kraftværkproducent

Topchef i Vølund stoppet

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere