EnergiWatch

Store vindparker på vej ved Tromsø

I følge norske medier vil anlægsarbejdet på to store vindparker bliver påbegyndt allerede i år ved Tromsø.  Flere andre projekter har fået indledende godkendelse.

Foto: Statkraft

Et 22 år gammelt vindprojekt i Nordnorge er nu tilsyneladende tæt på at blive realiseret. Det bekræfter den primære udvikler bag projektet, Norsk Miljøkraft, over for branchemediet Montel.

Det drejer sig om de to vindprojekter Kvitfjell og Raudfjell på samlet 300 MW, der efter planerne skal opføres uden for Tromsø. Projekterne har et anlægsbudget på op til tre mia. danske kroner, og indtil videre har idemagerne bag projektet haft svært ved at finde investorer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs