EnergiWatch

Greentech producerer mere energi i august end et år tidligere

Der har været gang i produktionen hos Greentech i august, selvom de fornyeligt frasolgte danske møller leverede lavere end forventet.

Foto: Greentech Energy Systems/PR

Greentech Energy Systems, der producerer vedvarende energi, har i august øget den samlede nettoproduktion sammenlignet med samme måned sidste år.

I august havde selskabet en samlet nettoproduktion på 24.548 megawatt-timer (MWh) mod 23.804 MWh i den tilsvarende periode i fjor. Det svarer til en stigning på 3 pct., skriver Greentech Energy Systems i en meddelelse.

Stigningen kommer fra vindproduktionen, der i august gav en nettoproduktion på 17.724 MWh mod 16.965 MWh i samme måned sidste år.

"På den ene side var produktionen, takket være gunstige vindforhold, højere end forventet i Italien (+10 pct.) og på niveau med forventningerne i Spanien, hvor Conesa-anlægget leverede en markant højere produktion (+29 pct.) i forhold til samme periode i 2016."

"På den anden side var produktionen i Tyskland, Danmark og Polen lavere end forventet grundet svage vindforhold," skriver Greentech Energy Systems.

Mens delen med vindenergi samlet er gået frem, har det omvendte været tilfældet for produktionen af solenergi, der faldt til 6824 MWh i august fra 6840 MWh i samme måned sidste år.

"Den gennemsnitlige solindstråling var højere end forventet i Italien og væsentligt lavere end forventet i Spanien," skriver Greentech Energy Systems.

Siden årsskiftet har Greentech Energy Systems haft en samlet nettoproduktion på 248.209 MWh, hvilket er 8 pct. lavere end de 269.920 MWh, som selskabet producerede i samme periode af 2016.

Forleden kunne Greentech Energy fortælle, at selskabet havde valgt at trække sig ud af dansk vind ved at sælge sine fire vindmølleparker til Wind Estate.

Vindudvikler trækker sig ud af Danmark

Fremgang for Greentech Energy Systems i årets første halvår

Greentechs produktion er faldet 5 pct. i juni

Amerikanere køber danske konsulenter

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs