EnergiWatch

Statkraft skyder papegøjen med britisk havmøllepark

Trods en langt mere lukrativ beliggenhed har Triton Knoll sikret sig 30 pct. højere pris end de øvrige vindere i det britiske udbud. Rent held, siger Dong-direktør, mens udvikleren bag medgiver at have budt lavere.

Foto: Siemens

Den ene mands skrald er som bekendt den anden mands guld. Det ser også ud til indirekte at have gjort sig gældende i det udbud af støttemidler, den britiske regering præsenterede resultaterne af i mandags. Foruden 3,2GW havvind blev der således tildelt støtte til en række små biomasse- og affaldsanlæg, hvilket har medført, at Statkraft og Innogy får flere penge for deres havmølleprojekt Triton Knoll.

Forklaringen ligger i udformningen af den britiske udbudsmodel. De vindende projekter tildeles således ikke nødvendigvis den afregningspris, som projektmagerne selv byder ind med, men derimod den pris, som det dyreste vindende projekt i det pågældende år har budt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs