EnergiWatch

Møllekonflikt ved Cold Hawaii på vej mod en løsning

Efter dialogmøde: Der skal findes en vindmølle-løsning, som kommer alle til gavn.

Bølgerne er gået højt om/OVER et omstridt vindmølleprojekt ved Hanstholm havn.

Striden handler om, at Thisted Kommune har godkendt, at en af vindmølleprojektets tre møller må rejses tæt på surfspottet Middles, som regnes for at være Nordeuropas bedste.

I dag satte parterne sig endelig ned og så hinanden i øjnene: Bygherren GPP Vind, Hanstholm havn, Thisted Kommune og surferne mødtes til et dialogmøde.

Og udfaldet er surferne godt tilfredse med.

"Det var et godt og positivt møde," siger Stian Eide, formand for surfklubben NASA i Klitmøller til DR P4 Midt & Vest.

"Meldingen fra GPP Vind og Hanstholm havn er, at de er åbne for en løsning, der både kan komme til gavn for havn og surfere," fortæller han.

Hanstholm havn har udbedt sig betænkningstid, mens nye løsningsmuligheder bliver undersøgt. Havnen vil indkalde til et nyt møde om kort tid.

GPP Vind har fået tilladelse af Thisted Kommune til at bygge tre møller ved Hanstholm havn. Tre møller er også det, som GPP Vind foretrækker at opstille, men de kan også nøjes med to, fortæller direktøren til DR P4 Midt & Vest.

GPP vind skal opføre møllerne og leje møllepladserne af Hanstholm havn. Lejeindtægterne skal være med til at finansiere en planlagt udvidelse af havnen.

Der er meget på spil i hele sagen om de nye møller ved Hanstholm havn - også i forhold til brandet Cold Hawaii.

"Dels er det et meget vigtigt surf-spot for Thisted Kommune, Danmark og også internationalt, og så er der hele den historie om den positive udvikling, der har været i vores område, som kan få et knæk," siger Stian Eide til DR P4 Midt & Vest.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR MIDT OG VEST ****

Mølleballaden ved Cold Hawaii: Bygherre åbner for at skippe én vindmølle

Hanstholm Havn får vindmølleaftale på plads

Forsiden lige nu

Nordex henter 115 MW i Sverige

Den tyske vindmølleproducent Nordex skal levere 31 møller til to vindprojelter i Sverige finansieret af italiensk udvikler.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere