EnergiWatch

Nordea: Dong kan få godt afkast trods lav elpris

Analytikerne hos Nordea har haft lommeregneren i brug, og konklusionen er, at Dong bestemt kan hente et godt afkast på verdens største havmøllepark.

Selv om Dong Energy har fået tildelt en britisk havmøllepark til rekordlav pris, så er det stadig muligt for det danske selskab at skabe et godt afkast på investeringen. Det mener analytikerne i Nordea.

Dong skal bygge Hornsea 2-havmølleparken ud for Storbritanniens nordøstkyst. Parken får en størrelse på 1368 megawatt (MW), hvilket gør den til verdens største.

Det sker til en elpris på 57,50 pund per megawatt-time (MWh), som er 50 pct. lavere end ved sidste budrunde i 2015 og samtidig den laveste nogensinde i Storbritannien.

Alligevel kan det give et pænt afkast til Dong, mener Nordea, som sammenligner med en anden tildelt kontrakt mandag til elselskaberne Innogy og Statkraft, der får 74,75 pund per MWh for et andet offshoreprojekt, Triton Knoll, der kun bliver på 860 MW.

Ved udgifter på omkring 1,5 mia. pund for selve vindmølledelen af Triton Knoll, eller 1,7 mio. pund per MW, er der mulighed for et afkast på 12 pct., estimerer Nordea.

Selv om Dong får 22 pct. mindre per produceret MWh, så har Hornsea 2-projektet nogle andre fordele, blandt andet at det danske selskab først bygger Hornsea 1 i samme område, pointerer Nordea.

"Vi antager, at Dong har en bære- og konkurrencedygtig omkostningsprofil. Da Hornsea 2 bygges 12 måneder senere end Triton Knoll og er tæt på dobbelt så stor, sammen med synergier med Hornsea 1, mener vi, at det er plausibelt for Dong at udligne elprisforskellen og som minimum understøtte en tocifret afkastgrad for Hornsea 2," skriver Nordea.

Nordea mener også, at det regnestykke gør det mindre sandsynligt, at Dong har været for aggressiv i sine bud på offshoreprojekter rundt omkring.

Aktiemarkedet lader dog ikke til at være enig med Nordea, som da også har en købsanbefaling for Dong-aktien. Ved 13-tiden handles Dong-aktien 0,7 pct. lavere i et ellers positivt marked.

Dong afskriver 10MW-møller på britisk projekt

Prisfald skubber til britiske ambitioner om flere vindjobs

Analytiker: Afregningspris er et hår i Dongs suppe

Innogy og Statkraft afgør 860MW havvind næste år

Dong tildeles 1,4GW i britisk havudbud

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs