EnergiWatch

Dong afskriver 10MW-møller på britisk projekt

Den nuværende generation af havmøller skal være med til at levere de enorme prisfald på britisk havvind, konstaterer Dong Energys vinddirektør.

Foto: EWEA / Erik Luntang

Mandag morgen bød på endnu en positiv overraskelse for prisen på havvind. Det britiske udbud af havvind resulterede i, at såvel Dong Energy som EDPR og Engie fik kontrakter til deres respektive projekter – Hornsea Two på 1.386MW og Moray på 950MW – til en fast afregningspris (CfD) i 15 år på 57,5 pund/MWh (47 øre/kWh). Langt under halvdelen af tidligere projekters pris.

F.eks. er Hornsea One, som Dong Energy aktuelt opfører med 7MW-møller fra Siemens Gamesa, mere end to en halv gange højere. Da det danske energiselskab vandt projektet i april 2014 var det til en afregningspris på 147,42 pund/MWh (120 øre/kWh). Mens det nyligt idriftsatte udvidelsesprojekt til Burbo Bank, der består af 8MW-møller fra MHI Vestas, afregnes til 150 pund/MWh (122 øre/kWh).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs