EnergiWatch

Dong opfordrer til højere EU-mål for grøn energi

EU kan skrue op for sit mål for vedvarende energi uden at øge omkostningerne, viser nyt studie. Det får Dong til at opfordre til, at man støtter havvind lidt endnu, så det kan stå på egne ben i 2025.

Foto: Dong Energy

Prisen på havvind, sol og landvind er faldet så kraftigt, at Europa ifølge et nyt studie fra Irena, det internationale agentur for vedvarende energi, uden øgede samfundsmæssige omkostninger kan hæve sit mål for vedvarende energi fra 27 pct. til 33,1 pct. i 2030.

Det skriver Børsen.

Studiet får Dong Energy til at opfordre EU til at hæve sit mål for grøn energi, da man nu har en faktuel baggrund for det. Her fortæller Dongs politiske chef, Ulrik Stridbæk, at en løftet målsætning vil få landene omkring Nordsøen til i højere grad at se på, hvordan havvind kan hjælpe til indfri det nye mål. Han erkender samtidig, at det vil have en indirekte virkning på Dong Energys forretning.

"Fokus bør stadig være på – i Danmark og landene, der udvikler havvind – at industrien når helt i mål. At vi får cementeret det sidste nøk i omkostningsreduktionen. Der skal stadig være noget havvindfokuseret i perioden frem til 2025 i vores opfattelse," siger Ulrik Stridbæk.

Han fortæller, at havvind ikke kan blive ved med at gå tiggergang, men at det er vigtigt, at man får det sidste stykke med. Der vil 2025 være et godt pejlemærke, men det afhænger af elprisen, lyder det fra den politiske chef.

Dong står stærkt på havet

Vattenfall er ikke klar til at smide støttebenene til søs

Tysk Dong-konkurrent dropper ny havvind til lave priser 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs