EnergiWatch

Statoil indgår jointventure om 3,6GW havvind

Det norske olieselskab formaliserer sit engagement yderligere i britisk havvind med etablering af partnerskab med SSE.

SSE og Statoil danner et jointventure omkring det britiske havvindområde Dogger Bank. Med etableringen af et 50/50-partnerskab understreger det britiske energiselskab og det norske olieselskab dermed deres engagement i udviklingen af de tre 1,2GW-projekter, som duoen den seneste måned har ejet i fællesskab.

"Hvert projekt repræsenterer en betydelig offshore-udvikling i sin egen ret. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Statoil for at overveje alle de muligheder, der er åbne for os i forhold til at udvikle disse projekter yderligere," siger udviklingsdirektør hos SSE, Mike Seaton, i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs