EnergiWatch

Siemens Gamesas topchef nervøs for tysk udbygning

Markus Tacke vil have strammet reglerne i de tyske udbud af landvind af frygt for at ende med projekter, der enten bliver opført sent eller slet ikke.

Umiddelbart har de to første udbud af tysk landvind været en succes. Prisen er faldet med en fjerdedel til i gennemsnit 31,8 øre/kWh, da der for to uger siden blev tildelt kontrakter på 1.013MW. Mens omkring 95 pct. af projekterne i såvel det første udbud af 807mW som i den seneste runde er tilfaldet lokalt forankrede Bürgerwindparks.

Imidlertid vækker især det sidste også nogen nervøsitet i industrien. For modsat større projektudviklere behøvede borgerne bag lokale parker ikke forlods have indhentet tilladelse til projektet fra den føderale miljømyndighed (BImSchG), lige som disse udviklere har fire et halvt år til at opføre projekterne, mens større selskaber kun har 30 måneder. Det vil bl.a. Siemens Gamesas topchef Markus Tacke have ændret på.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs