EnergiWatch

CIP og Kina kæmper om at købe Statkrafts havvind

Adskillige storspillere viser interesse for at kaste milliarder efter nordmænds andel af britiske havmølleparker, siger kilder til Bloomberg NEF.

Foto: Alan O Neill - Statoil

Statkraft ser ikke ud til at få svært ved at finde bydere til den sidste del af sit havvindeventyr. Ifølge Bloomberg NEF's kilder overvejer blandt andet Copenhagen Infrastructure Partner, Macquarie Group og kinesiske China Resources Power Holding at byde på nordmændenes andele i de to britiske havmølleprojekter Sheringham Shoal og Dudgeon.

Efter nye udbyttekrav fra den norske stat meddelte det statsejede energiselskab i slutningen af 2015 at det ville trække sig ud af havvind. Første skridt blev taget i marts, da Statkraft trak sig ud af udviklingskonsortiet bag de fire Doggerbank-projekter på 7,2GW ved at sælge sin fjerdedel til Statoil og SSE. Men endnu ejer nordmændene altså 40 pct. af naboparkerne Sheringham Shoal på 317MW og 30 pct. af Dudgeon, hvis 402MW endnu er under opførelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs