EnergiWatch

Sydbank: Positivt at Dong overvejer frasalgsmodel

Dagens melding fra Dong om en justering af forretningemodellen de kommende år får rosende ord af Sydbanks analytiker, Morten Imsgard.

Foto: Dong Energy

Energiselskabet Dong Energy ser inden for de næste par år ikke længere det samme behov for at skaffe kapital via de såkaldte "farm downs", hvor selskabet sælger dele af deres havvindprojekter.

Det meddelte selskabet i forbindelse med regnskabet for andet kvartal torsdag morgen, og det er en positiv udmelding, konstaterer Morten Imsgard, der er senioraktieanalytiker og dækker Dong hos Sydbank, i en analyse.

"Vi noterer os, at Dong Energy i dagens regnskab åbner op for at genoverveje frasalgsmodellen, da selskabet ikke længere behøver at sælge ejerandele i havmølleparkerne for at finansiere investeringer i nye havmøllepark-projekter."

"Vi ser positivt på den udmelding - også set i lyset at Dong Energy sælger ud af meget attraktive projekter i øjeblikket, som efter vores vurdering næppe kan erstattes af lige så attraktive projekter. Derfor har den nuværende frasalgsmodel efter vores vurdering muligvis en naturlig udløbsdato," skriver analytikeren i en analyse torsdag eftermiddag.

Dong meddelte mandag i denne uge, at selskabet havde frasolgt halvdelen af den tyske havmøllepark Borkum Riffgrund 2, og Sydbanks analytiker forventer, at der endnu er et frasalg på programmet i år.

"Derudover forventer vi, at Dong Energy vil frasælge 50 pct. af den engelske park Walney Extension i løbet af andet halvår. Vi forventer, at Dong Energy vil realisere en gevinst på frasalget af Walney Extension på ca. 6,3 mia. kr. og indtægtsføre 4,5 mia. kr. af de i alt 6,3 mia. kr. i løbet af 2017," skriver Morten Imsgard i aktieanalysen.

En positiv udvikling i vindforretningen var med til at give selskabet et fornuftigt andet kvartal, konstaterede senioranalytikeren efter regnskabet, der blev fremlagt før børsåbningen torsdag.

I aktieanalysen fremhæver han, at de udfordrende markedsvilkår for elektricitetsproduktionen for selskabets kraftvarmeværker til gengæld tynger indtjeningen mere end ventet, og han forventer, at indtjeningen fra produktionen vil være negativ de kommende kvartaler.

Sydbanks analytiker fastholder anbefalingen "sælg" efter regnskabet.

Miljøstyrelsen politianmelder Mærsk for kemikalieudledning

Dong is heading toward a future with overflowing cash and will stop divesting

TDC løber om kap med tiden for at stoppe tv-fald

Dong ser frem mod overfyldt pengekasse, vil stoppe frasalg

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere