EnergiWatch

Lettere brugte vindmøller i Randers skal væk efter støtteudløb

Efter blot ni år i drift står ti 120 meter høje Siemens-møller til at blive udskiftet ved Randers. Møllerne løber nemlig tør for støtte.

Foto: Siemens

De færreste forestiller sig nok, at en vindmølle kan leve for evigt. Men det er nok også de færreste, der anser en levetid på ni år for at være en høj alder for en moderne vindmølle.

Ikke desto mindre må ti vindmøller nord for Randers – ved udløbet af Mariager Fjord – nu lade livet. Det skriver Berlingske Business.

De ti 120 meter høje Siemens-møller blev taget i brug i november 2008, men hvis det står til ejeren af møllerne, tages de snart ned, skriver Berlingske

Møllernes støtteordningen er nemlig udløbet, og derfor skal møllerne konkurrere med andre og nyere møller med tilskud. Derfor givet det økonomisk mening at udskifte de unge møller med andre møller der kan opnå støtte, vurderer ejeren Wind Estate.

"Vi kan jo ikke sige, at vi er forpligtigede til at drive møllerne i 20 år, fordi vi har fået tilskud i syv år, så vi reelt set bliver udkonkurreret af støtte,« siger direktør i vindprojektudvikleren Wind Estate, Jens Petri Petersen, til Berlingske.

Energiminister Lars Christian Lilleholt siger til Berlingske, at det aldrig har været meningen, at møller skulle udskiftes så kort tid efter støtten udløber.

Siemens Gamesa udskifter sin første direktør

Vindselskab rammes af skattesag

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere