EnergiWatch

I Kenya laver de mad og varmer huse op med menneskeafføring

God brændværdi og ingen lugt eller farlige stoffer. Lokalbefolkningen i Nakuru i Kenya begynder at tage briketter af menneskelig afføring til sig.

Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/arkiv

Det kenyanske selskab "Nakuru Water and Sanitation Services Company" har taget mantraet om at genbruge så meget som muligt til et nyt niveau ved at fremstille briketter af menneskelig afføring til brug ved madlavning og opvarmning.

Det skriver Reuters.

Medarbejderne behandler, tørrer og hærder afføringen sammen med savsmuld i en ovn ved 300 graders varme. Efterfølgende presses det færdige produkt til runde kugler og sælges som briketter.

Og inden nogle får nervøse trækninger ved tanken om tørret fæces i sin brændeovn og under komfuret, bør det straks nævnes, at processen både fjerner farlige patogener (sygdomsfremkaldende stoffer, red.) samt den distinktive lugt.

Kenyanske officials fortæller dog, at det i første omgang var svært at overtale de lokale i Nakuru, Kenyas fjerdestørste by, til at bruge afføringsbriketterne. Men efterhånden begynder indbyggerne at tage produktet til sig.

"Det lugter ikke, det er godt til madlavning, og ilden brænder godt. Du er i stand til at lave mad hurtigt, og briketterne brænder i lang tid," siger traderen Grace Waka til Reuters.

Projektet er støttet af bl.a. SNV Netherlands Development og EU og har til formål at beskytte miljøet og forbedre saniteten i Nakuru, hvor kun en ud af fire indbyggere er koblet til byens kloaksystem.

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere