EnergiWatch

Dongs nye offshorebase i Liverpool er færdig

En ny operationsbase til Dongs vindmøllefarme Burbo Bank og Burbo Bank Extension er netop blevet færdigbygget.

Foto: Dong Energy

Byggeriet af Dong Energys nye offshore operationsbase ved bredden af floden Mersey i Liverpool er færdiggjort, og nøglerne er netop blevet overrakt til Dong.

Det skriver bl.a. siden offshorewind.

Byggeriet, som har kostet 6 mio. pund (49,5 mio. kr.), skal være operationsbase for offshore vindmølleparkerne Burbo Bank på 90MW og Burbo Bank Extension på 258MW. De har hidtil været serviceret fra hver sin bygning på hver sin side af Mersey-floden.

Bygningen skal udover at agere kontor bl.a. bruges lavpraktisk som opbevaringssted for materialer og udstyr til vedligeholdelsen af vindmøllefarmene.

Når det 45 mand faste team er kommet på plads, vil Dong senere i år holde en åbningsfest.

"Efter at have opereret fra Liverpool i mere end ti år er Dong motiveret til at investere i det nordlige område, hvilket denne topmoderne facilitet er et eksempel på. At have begge vores vindmøllefarme til at operere herfra giver god mening i forhold til effektivitet, og lokationen har fantastisk offshore-adgang. Vi er stolte af at operere fra så vigtigt et havneområde," sagde Lee Rollason, chef for Burbo Bank-operationerne ved overdragelsen.

Amerikanske politikere i begge lejre vil støtte havvind

Vindmøller kostede sjællandske el-kunder millioner

Dong tager et skridt mod ny havpark på 2,4GW

Køber klar til Dong-kabler for halvanden milliard

Forsiden lige nu

Danfoss-direktør: "Det er fuld kraft frem"

Det er lykkedes for den danske industrigigant at løfte både omsætning og resultat markant i 2017, men forventningerne til det indeværende år er store, og det samme er pengepungen, der skal bruges på både udvikling og opkøb. Her ser Danfoss blandt andet et stort potentiale i elektrificering.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere