EnergiWatch

Dongs nye offshorebase i Liverpool er færdig

En ny operationsbase til Dongs vindmøllefarme Burbo Bank og Burbo Bank Extension er netop blevet færdigbygget.

Foto: Dong Energy

Byggeriet af Dong Energys nye offshore operationsbase ved bredden af floden Mersey i Liverpool er færdiggjort, og nøglerne er netop blevet overrakt til Dong.

Det skriver bl.a. siden offshorewind.

Byggeriet, som har kostet 6 mio. pund (49,5 mio. kr.), skal være operationsbase for offshore vindmølleparkerne Burbo Bank på 90MW og Burbo Bank Extension på 258MW. De har hidtil været serviceret fra hver sin bygning på hver sin side af Mersey-floden.

Bygningen skal udover at agere kontor bl.a. bruges lavpraktisk som opbevaringssted for materialer og udstyr til vedligeholdelsen af vindmøllefarmene.

Når det 45 mand faste team er kommet på plads, vil Dong senere i år holde en åbningsfest.

"Efter at have opereret fra Liverpool i mere end ti år er Dong motiveret til at investere i det nordlige område, hvilket denne topmoderne facilitet er et eksempel på. At have begge vores vindmøllefarme til at operere herfra giver god mening i forhold til effektivitet, og lokationen har fantastisk offshore-adgang. Vi er stolte af at operere fra så vigtigt et havneområde," sagde Lee Rollason, chef for Burbo Bank-operationerne ved overdragelsen.

Amerikanske politikere i begge lejre vil støtte havvind Vindmøller kostede sjællandske el-kunder millioner Dong tager et skridt mod ny havpark på 2,4GW Køber klar til Dong-kabler for halvanden milliard 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs