EnergiWatch

Dansk vindmølleleverandør ser stort potentiale i Kina

Avanti Wind Systems ser et stort potentiale i Kina, selvom der ikke er meget vækst at komme efter i landet.

Hillerød-baserede Avanti Wind Systems vil nyde godt af det store kinesiske marked, selvom væksten i Kina er begrænset. Det skriver Finans.

Avanti Group er i dag repræsenteret i ni forskellige lande med egne datterselskaber. Den største del af aktiviteterne er placeret i Kina, som siden 2009 har været verdens største marked for vindenergi.

"Vi ser et stort potentiale i Kina. Det er egentlig ikke, fordi der er meget mere vækst at komme efter i Kina. Men det er bare et marked, der i forvejen er på et ret højt niveau, og i årene fremover forventes det kinesiske marked at være stabilt med en svag vækst," siger Erik Laursen, adm. direktør hos Avanti Wind Systems, til Finans.

Ud over Kina har Avanti Wind Systems datterselskaber i USA, Brasilien, Spanien, Indien, England, Tyskland og Australien. Selskabets seneste årsregnkab viser, at koncernen i 2016 løftede omsætningen med 2 pct. til 720,8 mio. kr., mens overskuddet efter skat steg med 81 pct. til 44,6 mio. kr.

Avanti Wind Systems i 2015 solgt til svenske Alimak Group for 680 mio. kr.

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs