EnergiWatch

Tysk energiselskab vil med på amerikansk offshore

Kampen om attraktive offshore vindlicenser uden for Europa bliver mere og mere tilspidset.

Flere og flere selskaber har fået øjnene op for mulighederne for opførelse af havvindmølleparker i Nordamerika, hvor danske Dong Energy var først blandt de store til at etablere sig og nu har et par store projekter i pipelinen.

Nu melder den tyske energikoncern EnBW sig også i koret af interesserede. Selskabets ansvarlige for nye energiprojekter, Dirk Güsewell, siger således til Wirtschaftswoche, at det har "intensive drøftelser" med partnere om etablering af havmølleprojekter i både USA og Asien.

"Vi er fokuseret på offshore-vindenergi, ikke kun i Tyskland. Uden for Europa bliver der snart også bygget offshore-vindparker i Nordamerika og Asien, det vil vi tale sammen med partnere," siger Dirk Güsewell.

Ved udgangen af året vil den Karlsruhe-baserede energikoncern beslutte, hvor den ønsker at etablere havvindmølleparker uden for Europa.

Amerikansk vindindustri ignorerer Trump

Wind Europe: Auktioner kan drive spektakulære prisreduktioner

Forsiden lige nu

Ny Difko-chef vil skrue op for grønne investeringer

Investeringsbeløb helt ned til 50.000 kr. skal støve den 42 år gamle investeringsfond af og gøre den mere folkelig og appetitlig for de unge. Samtidig skal grønne investeringer erstatte ejendomme. "Det er penge med holdning, uden det er ekstremt," siger den nye adm. direktør i et interview med EjendomsWatch. Han har en plan for at nå i mål med det, hans forgængere ikke lykkedes med, siger han.

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere