EnergiWatch

Canadisk kolos køber sig ind i ny Siemens-park

Halvdelen af det lille appendiks, tyske energiselskab opfører mellem to storparker, er blevet afhændet.

Det canadiske infrastrukturselskab Enbridge fortsætter sit parløb med tyske EnBW. Nordamerikanerne har således udnyttes sin option til at købe sig ind i det tyske havmølleprojekt Albatros på 112MW, som der overtages 49,89 pct. af. Det tyske energiselskab ejer fortsat de resterende 50,1 pct.

Det oplyser EnBW i en meddelelse.

Enbridge købte sig allerede i februar ind i EnBW's noget større naboprojekt, Hohe See, på 497MW. Begge projekter skal opføres med Siemens Gamesas 7MW-møller.

Albatros og Hohe See befinder sig i samme Nordsø-klynge, som også skal huse EnBW's 900MW store He Dreiht-projekt. Projektet var det største af de fire projekter, der sikrede sig tilladelser i sidste måneds tyske udbud, hvor det i lighed med Dong Energys to vinderbud skal opføres på markedsvilkår uden direkte subsidier.

Modellen med at frasælge halvdelen af sine havmølleparker – såkaldt farmdowning – har EnBW også tidligere praksieret. Selskabets to eksisterende havmølleparker, EnBW Baltic 1 og 2, er således også delvist frasolgt til henholdvis Macquarie og et konsortium af 19 mindre forsyningsselskaber.

Ligeledes er også Enbridge engageret i havvind foruden EnBW's projekter. Canadierne ejer en andel af den britiske Rampion-park, lige som det har et finansielt lod i franske EDF's kommende projektportefølje i Frankrig.

Siemens Gamesa bekræfter tysk parallelordre

Tyskere opfører Siemens-havmøllepark

Canadisk selskab partner op med EnBW

Siemens vinder ordre til 900 megawatt vind-projekt

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs