MHI Vestas præsenterer større V164-mølle

Producenten er på vej med en opgraderet version af den største mølle i salgskataloget.
RITZAU FINANS OG REDAKTIONEN

MHI Vestas præsenterer en 9,5 megawatt-version af sin V164-mølle, og den vil være til rådighed øjeblikkeligt som en opgradering for alle nuværende som fremtidige ordrer.

Det skriver Recharge News i London, hvor den europæiske vindmølleforening, Wind Europe og ReneweableUK er vært for en offshore vindmøllekonference 6-8. juni.

Produktchef Anders Bach Andersen fra MHI Vestas fortæller til branchemediet, at 9,5 MW skal ses som svar på markedets stigende efterspørgsel efter møller, der yderligere reducerer omkostningerne for vindenergi.

"Vi har fået stor driftserfaring fra prototyperne på teststederne i Østerild og Måde ... det var tydeligt, at vi kunne øge møllens kapacitet ved at foretage nogle nøgleændringer inde i gearkassen for at håndtere mere drejningsmoment," siger Anders Bach Andersen til Recharge.

V164-møllen har flere gang fået øget sin kapacitet. Da den blev præsenteret i London i marts 2013 var der tale om en 7 MW-mølle.

I dag handles møllen dog som udgangspunkt som en 8-MW mølle.

MHI Vestas: Amerikansk ordre er god vej ind i USA Dong sender havvindmøllepark i arbejde MHI Vestas udvider produktion efter "ekstraordinær efterspørgsel" MHI Vestas klar til at levere Dongs megamølle 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også