EnergiWatch

NKT storsatser på tysk kabel

Det tyske kabelprojekt Südlink har en værdi af 75 mia. kr, og NKT satser hårdt på at sikre sig en bid af kagen. Det var blandt andet derfor, at selskabet opkøbte højspændingsdivisionen fra ABB.

Den danske kabelproducent NKT har store planer om at lukrere på Tysklands Energiewende, hvor grøn energi skal erstatte atom- og kulkraft. Her skal der nemlig bygges et kabel, Südlink, der skal sende den grønne energi fra nord til syd. Et projekt til en værdi af 75 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Således har NKT brugt mere end 5 mia. kr. på at forberede sig på budrunden på kabelprojektet ved at købe svensk/schweiziske ABB’s kabelfabrik i Karlskrona, der har den nødvendige teknologi.

"Det projekt er en del af årsagen til, at vi købte ABB HV Cables. Der er ingen tvivl om, at Südlink bliver et af de største projekter på land i Europa i de kommende år," fortæller Michael Hedegaard Lyng, der er topchef i NKT, til avisen.

Han forklarer dog, at selvom Südlink, der er en over 700 kilometer lang højspændingsforbindelse, er et vigtigt projekt, og at det vil være en skuffelse, hvis det ikke lykkedes for selskabet at sikre sig en andel af projektet, så er det ikke det eneste succesparameter for købet ABB-fabrikken, da den skal være med til sikre, at ordrebøgerne over hele Europa bliver fyldt op.

NKT går i højspændt jagt på branchens største spiller

NKT nu "98 pct." sikker på hollandsk storordre

Dansk kabelproducent vokser i både top og bund

NKT gennemfører salg af overskudsforretning

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere