EnergiWatch

USA overvejer nødstold på importerede solceller

Under pres fra blandt andet indiske og kinesiske solcelleproducenter pønser USA nu på at indføre nødstold på importerede solceller.

Det kan snart blive dyrere for amerikanere at importere deres solceller udefra. USA overvejer nemlig at lægge en beskyttende nødstarif på importerede solceller.

Det fremgår af en indberetning fra USA til World Trade Organization mandag, skriver Reuters.

Det mulige tiltag kommer i kølvandet på, at solcelleindustrien er vokset eksplosivt, og at producerende nationer som USA, Kina og Indien i stigende grad flekser musklerne overfor hinanden i kampen om at blive den ledende solcellenation.

Hvis en industri bliver påvirket negativt af en pludselig, uforudset og ødelæggende stigning i importen, må man som nation gerne indføre midlertidige nødstold ifølge World Trade Organization, og det mener amerikanerne er sket.

Sidste september fastslog World Trade Organization, at Indien ulovligt diskriminerede USA's solcelleeksport, mens Indien selv har klaget til den internationale handelsorganisation over USA's statstilskud til solceller.

Solen skinner på Statoil og giver appetit på nye grønne investeringer

Rekord meget sol på vej i USA

Tesla og Panasonic skal producere solceller sammen

Forsiden lige nu

Parlamentet skruer op for EU's grønne mål

Der er lagt op til hård kamp mod medlemslandene især omkring vedvarende energi, efter at EU-Parlamentet stemmer for 35 pct. VE i 2030 samt et tilsvarende mål for energieffektivitet.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere