EnergiWatch

Konsulenter ser plads til flere i USA

Vindmøllemarkedet kommer til at forblive domineret af GE, Vestas og Siemens frem mod udgangen af 2020, mener Navigant, der ikke ser Trump røre ved ordningen.

Foto: Goldwind

Det amerikanske vindmarked domineres af de tre store aktører GE, Vestas og Siemens, men frem til udgangen af 2020 vil der være så gode markedsudsigter, at der også er plads til andre aktører.

Det vurderer Bruce Hamilton, der er chef for energy hos konsulentfirmaet Navigant over for Ritzau Finans.

"Som markedet vokser, vil der de næste tre år være plads til flere, men når markedet så indskrænker sig, vil markedslederne sædvanligvis får en større andel af markedet."

"Efter 2020 tror jeg, at du vil se de tre store tage noget mere, men indtil da er der plads til andre," siger Bruce Hamilton.

Sidste år havde Vestas, GE og Siemens en kombineret markedsandel i USA - målt på opsatte møller - på 95 pct., og af den samlede installerede vindflåde i USA står de for 79 pct.

Blandt de mindre aktører på det amerikanske marked er der Nordex-Acciona, Suzlon, Senvion og Goldwind.

De amerikanske projektudviklere kunne før 2016 igangsætte projekter med fuld PTC-støtte til etablering frem til udgangen af 2020, hvilket ventes at føre til stor byggeaktivitet i den periode, mens der ventes et fald i markedet i 2021, når effekten af forringelse af støtteordningen slår igennem.

Navigant-chefen vurderer desuden, at PTC-ordningen ikke er i fare for at blive ændret af USA's præsident, Donald Trump.

"Den nye administration i Washington har større prioriteter, og der er allerede aftalt en udfasning af ordningen. Det er samtidig en ordning, der nyder "bipartisan" støtte," siger han

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs