GE-vinddirektør: Er klar til yderligere opkøb

Efter en shoppingtur af de større kunne man tro, at GE var mæt. Men nye opkøb kan sagtens blive aktuelt, lydet det fra topchef.
Foto: GE
Foto: GE
AF RITZAU FINANS

General Electric har været særdeles aktive på det seneste med opkøb inden for vindmølleindustrien, hvor seneste skud på stammen var overtagelsen af den danske vingeproducent LM Wind Power, mens selskabet tidligere har købt energiaktiviteterne ud af franske Alstom.

Opkøbene har dog ikke stillet opkøbssulten hos GE, hvis chef for onshore-vindmølleforretningen, Pete McCabe, vil spejde efter opkøb, der kan medvirke til at nedbringe prisen på vindenergi yderligere.

"Når vi kan finde muligheder, der giver skala og teknologi, der hjælper os med at nedbringe vores kunders LCOE (levelized cost of energy, som er prisen på vindenergi, red.), så vil vi foretage disse investeringer," sagde Pete McCabe på en vindmøllekonference i amerikanske Anaheim tirsdag.

GE købte i 2014 Alstoms energi- og netværksforretning for 12,35 mia. dollar, og en del af den forretning bragte selskabet tilbage på markedet for offshoremøller, og i 2016 blev det fulgt op med opkøbet af LM Wind Power.

Amerikansk energiselskab vil opføre 6GW vind og sol 

Goldwind hapser teknologichef hos konkurrent 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også