EnergiWatch

Gamesa øger overskuddet markant

Vestas spanske rival Gamesa fremlagde nogle pæne summer for både salg og overskud i første kvartal.

Den spanske vindmølleproducent Gamesa leverede stor fremgang i både salget og indtjeningen i første kvartal, der samtidig var det sidste som et selvstændigt spansk selskab.

Selskabet, der konkurrerer med danske Vestas i vindmøllebranchen, solgte for 1546 mio. euro i januar, februar og marts - svarende til en fremgang på hele 45,3 pct. sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) voksede til 181 mio. euro fra 119 mio. euro på underliggende basis, hvilket svarer til en forbedring af EBIT-marginen på 0,6 pct.point til 11,7 pct.

Efter skat var der et nettooverskud på 100 mio. euro i kvartalet mod et plus på 72 mio. euro i første kvartal 2016.

Både top- og bundlinje var dermed på det højeste niveau nogensinde i selskabets allersidste kvartal.

Gamesa har efter første kvartal officielt sammenlagt sine aktiviteter med Siemens Wind Power, hvorfor selskabet nu går under navnet Siemens Gamesa Renewable Energy.

Selskabet er fortsat noteret på børsen i Spanien og har hovedsæde i Zamudio i Baskerlandet, men Siemens har fået en ejerandel på 59 pct. efter fusionen.

Fusionen mellem Siemens og Gamesa er officiel

Siemens slutter med høj sø før fusion

Forsiden lige nu

Parlamentet skruer op for EU's grønne mål

Der er lagt op til hård kamp mod medlemslandene især omkring vedvarende energi, efter at EU-Parlamentet stemmer for 35 pct. VE i 2030 samt et tilsvarende mål for energieffektivitet.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere