EnergiWatch

Enercon afslører sjældne regnskabstal

Topchef Hans-Dieter Kettwig har givet et sjældent indblik i den privatejede forretning.

Foto: Enercon

En af Vestas' store rivaler, Enercon, har for en sjælden gangs skyld afsløret nogle af sine regnskabstal.

Enercon, der er verdens femtestørste vindmølleproducent og sidder tungt på det tyske hjemmemarked, er privatejet og behøver derfor ikke tækkes investorer og analytikere med regelmæssige opdateringer.

På en nylig messe i Hannover afslørede topchef Hans-Dieter Kettwig dog alligevel lidt om selskabets præstationer, skriver branchemediet Windpower Monthly.

Blandt andet steg Enercons leverancer til kunderne med hele 23 pct. i 2016 til 3832 megawatt (MW), mens bruttoindtægterne faktisk faldt 4,6 pct. til 5 mia. euro.

Selskabet venter at øge sidstnævnte med 10 pct. i 2017, mens installationerne ville nå op imod 4000 MW, sagde Hans-Dieter Kettwig ifølge Windpower Monthly.

Enercon havde med en markedsandel på omkring 6,5 til 7 pct. af det globale marked i 2016, hvor Vestas sad på tronen med 15-16 pct., afhængig af målemetoden.

Årene frem til 2020 vil byde mellem 4000 og 6000 MW i ny kapacitet årligt fra Enercon, forudser topchefen, som til gengæld fortsat ikke regner med at kaste sit selskab ind i konkurrencen hverken i USA eller på offshore-markedet.

Vindbranchen er forvandlet: Tre globale kæmper kvaser konkurrenterne

24 selskaber kvalificeret til Saudi-Arabisk budrunde

Senvion indtager nyt territorium

Siemens vinder belgisk ordre

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere