EnergiWatch

Dansk solenergi slår personlig rekord

Kombinationen af høj sol og køligt vejr trak den danske solcelleproduktion til vejr 1. maj.

Foto: PR Viasol

Mens mange danskere holdt fri 1. maj, arbejdede de danske solceller på højttryk.  Cirka 670 MW peakede solcellernes produktion på omkring kl. 14.00. Det svarer på det tidspunkt til 17 procent af det danske elforbrug. Det viser tal som Dansk Energ har indsamlet fra Energinet.dk, skriver Ingeniøren.

Varmeudvikling får solcellers effektivitet til at falde. Derfor falder rekorderne typisk om foråret, hvor solen har fået kraft, men temperaturen endnu dårligt har forladt det en-cifrede område, forklarer Ingeniøren.

Fagbladet uddyber endvidere og forklarer, at solcellerne 19. april vippede vindmøllerne af pinden. Den dag var det vindstille, og solcellerne nåede at peake på en produktion på 426 MW først på eftermiddagen, da vindmøllernes produktion kun lå omkring 250 MW.

Politikere overhales af virkeligheden: Prisen på grøn strøm styrtdykker 

Malmø kan få gigantisk batterifabrik med 2.500 job 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs